home inleiding. werkwijze kernactiviteiten contact

 

 

inleiding.

 

"Het zit in mijn bloed" en "het bloed kruipt waar het niet gaan kan", zijn uitdrukkingen die mij steunden in mijn besluit om mijn eigen bouwbedrijf te beginnen.

 

Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin, waar mijn vader (ook) zijn eigen bedrijf in school- en bedrijfsfotografie oprichtte. Vanuit een eenmanszaak groeide zijn bedrijf uit tot een BV met zo'n 50 man personeel. In die tijd rondde ik mijn Havo af en werd ik opgeroepen voor militaire dienst. Ik wilde mijn tijd zinvol besteden en koos voor een beroepsfunctie bij de luchtmobiele brigade. Daar raakte ik voor het eerst in aanraking met 'echt' leidinggeven in mijn functie als groepscommandant, waaronder op uitzending in Bosnië. In mijn recuperatieverlof kwam ik bij toeval in aanraking met de bouw. Ik ging als opperman met een vriend mee naar een bouwproject.

 

Toen begon "het bloed te kruipen..". Vanaf dag 1 was ik geïnteresseerd en in mijn hoofd bezig met verbeteringen en efficiënter werken. Ik wist wat ik wilde: bouwen, net als alle broers van mijn vader en mijn opa die allemaal werkten als timmerman of stucadoor. Via het arbeidsbureau kwam ik als timmerman bij een groot bouwbedrijf terecht waar ik kon werken en leren. In de 9 jaar dat ik daar werkte heb ik mezelf opgewerkt tot uitvoerder (en volwaardig OR-lid) met in totaal 8 jaar aan avondstudie en diverse cursussen. Uiteindelijk werd het totale managen van het bouwproject mijn dagelijkse uitdaging.

 

Steeds meer kwam ik erachter dat ik gedelegeerde beslissingen liever zelf had willen nemen. Mijn visie sloot lang niet altijd aan bij die van het bedrijf. Ik zie nog steeds te veel bouwactiviteiten waarbij service, kwaliteit en duurzaamheid te veel ondergeschikt zijn aan de omzet. Onkunde is daar ook soms debet aan. Ik denk dat ik dankzij mijn studies en werkervaring als timmerman en uitvoerder extra bouwtechnische kennis bezit. Daarbij zie ik het als een bijkomend voordeel dat ik uit een ondernemersgezin kom waardoor ik weet wat het inhoudt een eigen zaak te runnen. Ik weet mij omringd door vakbekwame collega's zoals een loodgieter, elektricien of stucadoor waardoor elk karwei volledig naar wens uitgevoerd kan worden. Mijn tijd in het leger bracht me vooral trouw, doorzettingsvermogen en samenwerken.

 

 
   
 
 

nieuwbouw

verbouw

renovatie

Hoog Geldrop 133

5663 BD Geldrop

+31(0) 654 72 18 78


rik@vdbergbouw.nl